Hlavní navigace

Režim více oken ve Skypu oficiálně pro Windows 10. Chystá se integrace OneDrivu

20. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Přehled posledních novinek ve Skypu není zrovna smutný.

Pojďme si připomenout, co nového se Microsoftu podařilo dodělat do Skypu 8.34 pro osobní počítače. Jeho distribuce začala 12. listopadu. Seznam novinek čítá čtyři položky:

  • ovládání hlasitosti je nyní nezávislé na ovládání celkové hlasitosti (macOS),
  • mezi webkamerami se lze přepínat snadno i během hovoru skrze avatara,
  • kontakty lze sdílet s jinými kontakty,
  • režim rozdělení do více oken je oficiálně dokončený (zatím jen pro Windows 10).

Režim rozdělení prostředí aplikace do více oken aktivujete přes hlavní nabídku, kde vyberte Povolit režim rozděleného zobrazení. Komunikátor si stáhnete z webu www.skype.com, případně zabruste do Microsoft Storu.

MMF24

Rozdělení do více oken? Zatím jen ve Windows 10 Rozdělení do více oken? Zatím jen ve Windows 10

Co dál? Integrace OneDrivu

Pokud testujete vývojová vydání, můžete si v těchto dnech osahat integraci OneDrivu. Včera ji přinesl Skype Insider Preview 8.35.76.30 a vypadá tak, že v konverzaci v nabídce pod tlačítkem plus naleznete OneDrive formou doplňku. Přímo do chatu můžete sdílet odkaz na vybraný soubor či složku ze svého cloudového úložiště.

Integraci ale vidím i např. na webu OneDrivu, kde se u odkazů ukazuje odkaz pro sdílení ve Skypu. Že by v Redmondu pochopili, co je to příkladné provázání vlastního portfolia produktů? Podobně Microsoft dříve nabídl sdílení ze Spotify ve Skypu. V říjnu pak s komunikátorem opět formou doplňku propojil své řešení pro úlohy To-Do.

Soubory z OneDrivu můžete sdílet přímo, byť zatím jen v testovacím vydání Skypu Soubory z OneDrivu můžete sdílet přímo, byť zatím jen v testovacím vydání Skypu

Byl pro vás článek přínosný?