Hlavní navigace

Roadmapa: Windows Phone Tango přijde na jaře, Apollo na konci 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na web unikla údajná roadmapa Microsoftu, která ukazuje další dvě verze platformy Windows Phone. Jejich názvy už známe, ale obrázek prozrazuje, kdy mají přijít a co budou umět.

Pokud je roadmapa opravdu pravá (její vytvoření je otázkou asi minuty), platí následující.

Windows Phone

Tango dorazí v druhém kvartálu. Zřejmě nepřinese žádné nové funkce, ale pouhé úpravy specifikací tak, aby mohli systém použít i na slabších telefonech. Microsoft potřebuje stejně jako Android rozšířit Windows Phone do střední a nižší třídy. Už víme, že Softies udělali ústupek v podobě volitelného fotoaparátu, teď se možná bude hýbat s parametry displeje a vnitřní paměti.

Apollo přijde rok po Mangu. Popisované novinky jsou vágní a klišovité. Ale plánem má být dostat Windows Phone do podniků (k tomu má Microsoft hodně prostředků). Píše se o supertelefonech, takže očekáváme dvoujádrové telefony, ale snad i displeje s vyšším rozlišením. Celkově se má zvýšit konkurenceschopnost.

KL24

Snad Microsoft do té doby zpřístupní své služby i u nás. Stále čekáme na přístup k plnohodnotnému Zune Marketplace, lokalizovaným funkcí Bingu apod. Stále chybí klient pro audio/video hovory v rámci WLM nebo Lyncu, Microsoft ještě nepřipravil ani Skype.

Zdroj: WPPowerUser

Byl pro vás článek přínosný?