Hlavní navigace

Rockstar spouští vlastní herní obchod. Dá vám zdarma GTA San Andreas

18. 9. 2019

Sdílet

V herním podobně jako ve filmovém světě se stává pravidlem, že co studio, to vlastní obchod. Nejnovějším přírůstkem ke Steamu a spol. bude Rockstar Games Launcher. Jak už název napovídá, stojí za ním autoři série Grand Theft Auto, třetího Maxe Payna, Bully, L.A. Noire nebo konzolových kovbojek Red Dead Redemption.

Klientský program pro Windows si můžete stáhnout z této stránky. Po instalaci vám aplikace prošmejdí již nainstalované hry a přidá je do své knihovny. V mém případě prohledala složky Steamu a našla opravdu jen hry uložené na disku, nikoliv ty koupené a nenainstalované. Importované hry ale obsahují pouze zkratku pro spuštění ze Steamu.

TIP: Rockstaři prodali 100+ milionů kopií GTA V

Hry nakoupené přímo přes Rockstar Launcher už žádnou další aplikaci potřebovat nebudou. Aplikace umí hry automaticky aktualizovat a nechybí ani cloudová synchronizace uložených pozic. Obchod postrádá vyhledávač, filtrování i další pokročilé funkce, což ale při celkovém počtu sedmi her stejně nikomu vadit nebude.

Rockové hvězdy to zatím nepotvrdily, ale velmi pravděpodobně budou jejich nadcházející PC tituly vydávány exkluzivně ve vlastním obchodě. Se Steamem by se musely dělit o příjmy. Už dlouho se šušká o tom, že Red Dead Redemption 2 se dostane i na počítače. Příští měsíc bude mít jedna z nejlepších her roční výročí, portování na PC by tak mohlo nový obchod pořádně nakopnout.

GTA San Andreas zdarma

Jedno lákadlo už ale Rockstar Launcher má. Hráči, kteří si teď klientský program nainstalují, dostanou zdarma GTA San Andreas. Akce je prý jen dočasná (trvá do 8. října), takže si pospěšte. Pokud už máte Social Club (u her od Rockstarů se mu nešlo moc vyhnout), tak přihlašovací údaje jsou pro obě služby sdílené.

PS: Výše přiložené video ukazuje San Andreas v modifikované podobě, který přidává nové textury a shadery, takže po 15 let staré grafice zůstaly jen nízkopolygonové modely. Světla, voda a další efekty ale připomínají moderní hry.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

KL24

Oživeno: Rockstar Launcher je nově povinný pro hraní GTA V (koupeného na Steamu) a možná i jiných her z produkce studia.

Zdroj: Rockstar Games

Byl pro vás článek přínosný?