Hlavní navigace

Rychle přišla, rychle odešla. Česko-slovenská online videopůjčovna KlikTV skončila

11. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od podzimu roku 2013 v Česku a na Slovensku vznikala nová konkurence pro Topfun a Voyo.cz. Služba KlikTV slibovala za měsíční poplatek 5 eur (125 Kč) přístup k více než 2000 filmů, seriálů a dokumentů. K tomu obsahovala rekordér běžného televizního vysílání. A v prémiových balíčcích pak i další kanály, filmy nebo dětský obsah.

Přesně před rokem jsme službu otestovali spolu s povedeným stolním přehrávačem, který si poradil i s lokálním obsahem uloženým na USB flashkách. I přes námitky v podobě pomalého softwaru a špatného dálkového ovladače jsem tehdy KlikTV pochválil a doufal, že porodní bolesti vyřeší nové aktualizace.

 

Když jsem dnes po roce chtěl ověřit, kam se KlikTV posunulo, čekalo mě nemilé překvapení. KlikTV bez udání důvodu zmizelo. Nefunguje už český ani slovenský web. Facebooková stránka je beze změny od května 2014. Na e-maily nikdo nereaguje.

O důvodech ukončení tak můžeme jen spekulovat, ale logicky se nabízí nezájem veřejnosti. I Nova s masivně propagovaným Voyem nasbírala jen okolo 30 000 předplatitelů. Co by asi tak zmohla půjčovna bez marketingu, o níž jste se v tuzemsku mohli dozvědět jen z testů na Cnews.cz a Digizone.cz?

Byl pro vás článek přínosný?