Hlavní navigace

Samepage: týmovou spolupráci à la SharePoint nabízí Kerio zdarma

18. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kerio nedávno uvedlo novou cloudovou platformu pro online týmovou spolupráci. Po ukončení služby Workspace firma představila modernější službu Samepage (samopage.io). Tvůrci na svém blogu zmiňují, že chtěli vytvořit alternativu SharePointu od Microsoftu, ale v praxi jde o trochu jiný produkt.

Kerio Samepage Kerio Samepage
Kerio Samepage

SharePoint je masivnější řešení, na kterém můžete stavět vlastní aplikace a doprogramovávat funkce. Samepage se zaměřuje výhradně na tvorbu a společnou úpravu dokumentů. Vytvoříte skupinu uživatelů, nasdílíte jim společný prostor, ve kterém budou upravovat stránky. A každá stránka se skládá z několika prvků – formátovaný text, tabulky včetně základních funkcí, fotografie i s galeriemi, kalendář, seznam úkolů nebo externě vložené objekty formou HTML kódu.

 

Dle prvních zkušeností musím říci, že Samepage je jednoduchým skupinovým editorem, což je určitě hlavní výhoda. Ve funkcích se neztratíte, služba je rychlá a navíc je web přizpůsoben i pro mobilní zařízení. Výhodou jsou i jednoduché podmínky.

KL24

Základní verze Starter Plan je zdarma, v ní můžete mít neomezený počet uživatelů a maximální sdílenou kapacitu 10 GB. U placené verze Premium Plan se platí 10 dolarů na měsíčně na uživatele s dostupnou kapacitu 10 GB. Úložiště jde ještě rozšířit o 10 GB za příplatek pět dolarů. Kerio Samepage primárně cílí na firmy, ale bezplatná verze může dobře posloužit malým týmům nebo při skupinových úkolech ve školách. V dohledné době se na Samepage podíváme podrobněji.

Zdroj: Kerio

Byl pro vás článek přínosný?