Hlavní navigace

Samsung uvádí chytrou skříň, která oblečení „vyčistí a vyžehlí“

21. 1. 2020

Sdílet

Po loňském představení v domácí Koreji Samsung uvádí chytrou skříň také na světové trhy, nejdříve do USA a Ruska. AirDresser vypadá trochu jako lednice, ale jeho úkolem je čistit a žehlit v něm pověšené oblečení.

Uvnitř se nacházejí tři věšáky a sada trysek, které pomocí vzduchových a parních proudů odstraní nečistoty i prachy, oděv zbaví zápachu způsobeného potem, jídlem či kouřením, a naopak jej provoní, aby působilo čerstvě. AirDresser prý také umí „opravit“ pomačkané košile. To vše se děje bez vysokých teplot, které snižují životnost textilií nebo které mohou oblečení srazit.

Samsung zkrátka navrhl AirDresser pro ty, kteří nechtějí oblečení prát a žehlit klasickou cestou, dokud na něm nejsou skvrny od vína, kečupu nebo bláta. Typický uživatel přijde z práce nebo ze školy, vše potřebné pověsí do chytré skříně a na druhý den bude prádlo jako nové. Podle výrobce navíc AirDresser zatočí s roztoči a čtyřmi druhy virů (chřipkový, herpetický, koronavirus, adenovirus).

Přesnou cenu zařízení zatím neznáme. Konkurenční LG už ale obdobný produkt nabízí také, a to dokonce i v Česku. Jeho parní osvěžovač se jmenuje Styler Espresso a prodává se za doporučenou cenu 35 000 Kč.

KL24

TIP: FoldiMate je skládač košil za tisíc dolarů

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?