Hlavní navigace

Samsung chce od HP koupit webOS?

30. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung už se „namočil“ do Windows Phone, Androidu, k tomu vyvíjí vlastní systém Bada. A teď prý chce od HP koupit polomrtvý webOS, tvrdí deník DigiTimes. Počítačovou divizi HP ale nakonec nechce.

Jihokorejská firma je v mobilním světě asi největší chameleon. Kromě výše zmíněných systémů už kdysi laškovala se Symbianem a také Windows Mobile. Teď pracuje na třech platformách a že by chtěla koupit ještě další?

Samsung si už najal bývalého viceprezidenta marketingu počítačové divize HP, Raymonda Waha, který by měl nakopnout prodeje notebooků Korejců. webOS a další pozůstatky Palm by se mohly stát zbraní v patentových válkách, v nichž je Samsung zapleten. HP koupil Palm za 1,2 miliardy dolarů a nedá se říci, že by tím dodal firmě na lesku. Pokud by se Palmu za miliardu zbavil, určitě budou rádi.

Vzhledem k potenciálním možnostem webOS je Samsung ideálním kupcem. Stejně jako HP dělá do tabletů, smartphonů, tiskáren i počítačů. Ale je otázkou, jestli by Samsung chtěl živit další mobilní platformu, nebo by se jen rád zásobil patenty. Osobně věřím v druhou možnost. I když zarputilost, s jakou táhne Badu, by potěšila také fanoušky webOS.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?