Hlavní navigace

Samsung chystá Chromebook Pro. Bude mít plně otočný displej a stylus

16. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský výrobce na své stránce na chvíli zveřejnil informace o novém laptopu se systémem Chrome OS, hned poté je stáhl. Web SamMobile je ale včas zachytil a prozradil, co Samsung chystá. Novinka nazvaná prostě Chromebook Pro by měla stát 499 dolarů.

Takhle by měl vypadat Samsung Chromebook Pro
Takhle by měl vypadat Samsung Chromebook Pro

Do kovového těla výrobce vměstnal 12,3" displej s poměrem stran 3:2 a rozlišením 2400 × 1600 px. Drží na kloubu, který jej dovolí otočit o 360°. Obrazovka je totiž dotyková. A co víc, v těle se nachází i stylus pro přesnější ovládání a kreslení.

 

Hardware je založen na šestijádrovém čipsetu od Rockchipu. Víme o něm jen to, že se skládá ze dvou výkonných jader Cortex-A72 (2 GHz) a dvou úsporných A53. K tomu má 4 GB RAM, 32 GB flash paměti a podle uniklých snímků by se na boku mohl nacházet i šuplík pro SD kartu.

Kromě něj na bocích najdeme ještě 3,5mm jack a dvojici USB-C. Jeden z nich slouží i pro nabíjení, Chromebook Pro vydrží až 10 hodin provozu. V pase má 13,9 mm a váží 1,08 kila. Na trh by měl přijít s předinstalovaným Play Storem s aplikacemi pro Android a ročním předplatným AirDropu.

PS: Chromebooky by možná byly ideální produkty, ve kterých by Samsung mohl zrecyklovat komponenty z navrácených Galaxy Notů 7. Výkonný hardware a stylus by šel zužitkovat i v tomto případě. Nebezpečnou napájecí část by měl chromebook vlastní…

Takhle by měl vypadat Samsung Chromebook Pro

KL24

Takhle by měl vypadat Samsung Chromebook Pro

Zdroj: SamMobile

Byl pro vás článek přínosný?