Hlavní navigace

Samsung chystá vlastní cloudovou herní platformu pro televizory s Tizenem

2. 11. 2021

Sdílet

Zdroj: Samsung
Samsung na vývojářské konferenci SDC21 minulý týden uvedl, že připravuje cloudovou herní službu. Detaily si zatím nechal pro sebe, ale pokud se mu to podaří, zařadí se po bok služeb GeForce Now, Google Stadia, PLayStation Now a Xbox Game Pass.

Samsung to již v minulosti s herní službou zkoušel prostřednictvím partnerství se společností Gaikai, což mu ale vyfouklo Sony. Výsledek dnes známe jako Playstation Now. Chystaná služba Samsungu zatím nemá název (nebo ho zná jen pár lidí v Soulu). Podrobnosti se zřejmě dozvíme v lednu na CESu.

„V současné době pracujeme na cloudových hrách s cílem umožnit uživatelům hrát přímo na jejich Samsung Smart TV. To vše bez nejnovějších konzolí nebo drahých grafických karet“ řekl Yongjae Kim z vývojového oddělení Samsungu.

Herní služba má umožnit streamovat hry přímo do chytrých televizorů Samsung se systémem Tizen bez potřeby dalšího hardwaru. Samsung je největším světovým výrobcem televizorů a Tizen nyní pohání asi 200 milionů přístrojů (byť toto číslo zahrnuje kromě televizí i další přístroje).

Tizen i pro LG, Sony, Philips či Panasonic?

Samsung v souvislosti s tím na konferenci uvedl, že zpřístupní Tizen i pro ostatní výrobce televizorů (udělí jim licenci). Se stejným přístupem přišlo i LG se svým webOS. Této nabídky ale v praxi využívají spíše malé značky u levných televizorů, ti velcí své systémy mají, případně spoléhají na Android TV.

KL24

zdroj: Samsung via FlatpanelsHD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.