Hlavní navigace

Samsung Dual Touch: patent zajímavého nápadu

6. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jde o technologii, kdy lze ovládat systém tabletů nejen tradičně z přední strany, ale i ze strany zadní. To vypadá na první pohled jako nápad hodný čtyřicetistupňových horeček. Ale podívejme se, kam by tím Samsung mohl směřovat.

U tohoto tajemného projektu korejského obra nelze předpokládat brzké uvedení na trh. Pravděpodobně půjde o přípravu a vymezení si "herního pole" do budoucna a zajištění klidu v případě uvedení této technologie na komerční trh. Již z nákresu vyplývá, že toto dvojité ovládání bude mít spojitost s vyvíjeným průhledným OLED displejem, na kterém pracuje jak Samsung, tak i LG.

Koncept průhledného displeje byl již představen. Model LG má úhlopříčku 15", zatímco Samsung ukázal pouze malé provedení o velikosti 2". Oba producenti představili průhledné displeje jako technologie pro budoucnost zobrazovacích jednotek. V ani jednom případě však nešlo o naprostou průhlednost, ale zhruba o 30% úroveň. To je ale dostatečné proto, aby bylo vidět, co je v pozadí displeje.

Pokud tato technologie přesvědčí, lze ji určitě použít  pro mnoho praktických aplikací, i když v tuto chvíli není příliš funkční.

CS24

Vzory dvojitého ovládání se zatím objevily v několika málo dostupných sítích, ale je z nich patrno, jakými gesty by bylo možné zařízení, která využijí tuto technologii, ovládat. Navíc vzory přímo naznačují použití průhledného displeje a tak se naskýtají nové scénáře pro stávající zařízení, ale i velký potenciál pro složitější realizace.

Zdroj: UnwiredView.com

Byl pro vás článek přínosný?