Hlavní navigace

Samsung je možná v krizi. Jeho šéf promluvil a pak rezignoval

14. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší světový výrobce smartphonů, televizorů a další elektroniky je bez šéfa. Dosud jej spoluvedl Kwon Oh-Hyun, který nečekaně ohlásil rezignaci kvůli „bezprecedentní krizi“ ve firmě. Podle svých slov odchod nějaký čas zvažoval, firmě se prý nedaří v nových trendech a současný úspěch pramení ještě z minulých rozhodnutí.

S nedávným odsouzením dědice Samsungu na pět let do vězení za korupci to prý nemá co dělat. Prý mají podnik vést mladší lidé. Kwon Oh-Hyun byl v čele Samsung Electronics 5 let a do firmy nastoupil již v roce 1985. Shodou okolností jde o rok, kdy Samsung představil své vůbec první mobilní zařízení.

V dopise zaměstnancům Kwon Oh-Hyun uvedl: „Přemýšlel jsem o tom už nějaký čas, nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale cítím, že už to nemohu odkládat. Jsme konfrontování s nebývalou krizi uvnitř firmy a věřím, že teď je čas začít ve vedení znovu s novým mladým duchem, abychom lépe reagovali na rychle se měnící odvětví IT.“

MMF24

kwon-oh-hyun Kwon Oh-Hyun. Foto: Getty

Samsungu se přitom obecně daří dobře, zisk za minulé čtvrtlení má být po přepočtu až 280 miliard korun. V jeho portofoliu ale nejsou jen mobily. Samsung staví i velké zaoceánské lodě nebo tanky. Ty už samozřejmě nepatří do divize Samsung Electronics a mají své vlastní šéfy.

Více:

screenshot-2017-10-14-16-50-43

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.