Hlavní navigace

Samsung vám možná nabídne levnější mobil, když na něm strpíte reklamy (oživeno: šlo o vtípek)

9. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Samsung
Jak ještě více zlevnit levné telefony a snížením ceny utéct konkurenci? Když už se prodejní cena blíží výrobní, máte už jen možnost telefon dotovat. A nebo si nechat část nákladů od někoho jiného.

Aktualizováno 9. 6.

Přestože podobný princip už někteří výrobci vyzkoušeli, v případě Samsungu šlo o vtípek jednoho z uživatelů komunitního fóra.


Původní článek:

S takovým plánem přichází Samsung pro své levné telefony v rozhraní One UI 2.5. Uniklé snímky naznačují, že zamykací obrazovka bude obsahovat reklamy, které nepůjde přeskočit. Prostě se při odemykání budete chvíli dívat na reklam, což bude daň za to, že jste při nákupu ušetřili.

Očekává se, že se tato funkcionalita neobjeví na chystané vlajkové lodi Galaxy Note 20, ale spíše na základních modelech řady A či M. Je dost možné, že ani nepůjde o modely pro Evropu, ale jen o ty pro chudší regiony. Na druhou stranu Samsung již má jednu reklamní pozici v operačním systému Tizenu na svých televizorech a nikdo se příliš nediví.

Tohle Samsung do Evropy nejspíše nepřiveze

Samsung OneUI reklama (zdroj: Tizenhelp)
Samsung OneUI reklama (zdroj: Tizenhelp)
Samsung OneUI reklama2
Samsung OneUI reklama2

Reklama je ve smartphonech přítomna již dlouho. Řada telefonů obsahuje předinstalovaný bloatware, který nelze standardním způsobem odinstalovat. Reklamy obsahují také jednotlivé aplikace, hlavně ty zadarmo. Toto by ale byl nový level. A pravděpodobně by zůstaly přístupné funkce jako tísňové volání či fotoaparát.

Smířili byste se s reklamní zamykací obrazovkou?

zdroj: gsmarena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.