Hlavní navigace

Samsung Slate 7: velký, silný a Windowsí tablet

4. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung svůj tablet Slate 7 ukazoval na veletrhu IFA 2011. Nyní jej americký Amazon zalistoval za poměrně nelichotivou cenu a dovídáme se i poněkud podrobnější informace o velkém tabletu s Windows 7.

Samsung Slate 7 je orientován především do pracovních sfér. Tablet nese 11,6" displej s rozlišením 1366 × 768 px. Potěší vás určitě intenzita podsvícení, která se vyšplhala na velmi vysokých 400 cd/m2. Dotýkat se navíc můžete nejen prsty, ale i dodaným kapacitním stylusem. Pokud vám tablet není dost dobrý pro seriózní práci, není problém jej zadokovat a přidat bezdrátovou klávesnici připojitelnou přes Bluetooth. Dok s klávesnicí se ale bohužel nejspíš prodává zvlášť.

Uvnitř najdete procesor Intel Core i5-2467M, případně i nějaký model Core i3. Oba modely pochopitelně jen nízkonapěťové, výkonu ale budete mít určitě dost. K CPU i integrované grafice Intel HD Graphics 3000 tu je 4 GB pamětí DDR3. A hlavně tu máme i 128GB SSD, a to nejspíš nijaké ořezávátko, ve Windows 7 Experience Indexu dosáhlo úložiště silně nadprůměrných 7,5 bodů, takže celkově bude systém velice svižný.

Vzadu je 3Mpx, vpředu 2Mpx kamera, je tu USB port, mini-HDMI, slot na microSD karty a bezdrátové sítě Wi-Fi, Bluetooth 3.0 a pokud víme, tak i 3G, i když se o podpoře sítí třetí generace Amazon nezmiňuje. K síti můžete tablet připojit dokonce i síťovým kabelem. Co se týče korporátního zabezpečení, je tu čip TPM, ale o ničem jiném opět ani vidu ani slechu.

KL24

Na baterku vydrží tablet prý 7 h. Hmotnost činí 860 g, tloušťka poměrně vysokých 12,9 mm. S předinstalovanými Windows 7 Home Premium či v nejvyšší konfiguraci Professional se Slate 7 prodává za 1349 USD (nejvyšší varianta). To je opravdu nehezkých 23 tis. Kč, tablet Fujitsu Stylistic Q550 by pro podniky určitě přinesl lepší užitnou hodnotu. Pravdou je, že Slate 7 je velikým tabletem s vysokým výkonem.

Zdroj: Laptoping

Byl pro vás článek přínosný?