Hlavní navigace

Samsung Slate PC: napůl počítač, napůl tablet

9. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

S poměrně zajímavým modelem přišel v posledních dnech Samsung. Představil tablet, který díky externí klávesnici a svému provedení (tablet je možné upevnit jako monitor) v praxi může fungovat buď jako tablet, nebo kompaktní počítač. Zařízení obsahuje předinstalovaný operační systém Windows 7 Professional, který bude po uvedení Windows 8 možné na tento systém upgradovat.

Samsung Slate PCAbychom nezapomněli na technickou stránku, tak se jedná o 11,6" tablet s TCO certifikací zaručující nadstandardní výkon a dobrou ergonomii. Dále je integrovaný SIM slot a celý přistroj je poháněn na tablet poměrně výkonným procesorem Intel Core i5-2467M. Jako displej byl zvolen PLS panel o rozlišení 1366 × 768 v kombinaci s relativně často využívaným Gorilla Glass.

Výrobce uvádí váhu 890 gramů, tloušťku tabletu 13 milimetrů a výdrž baterie až 7 hodin. Kromě výše zmíněných vlastností se nezapomnělo ani na webkameru, fotoaparát, podporu 802.11n Wi-Fi, USB 2.0, microHDMI a microSD slot. Dokovací stanice (pro postavení tabletu) má navíc ethernetový port pro pripojení sítě, USB port a také HDMI port pro připojení externího monitoru.

Prodej Slate PC bude zahájen pravděpodobně v lednu za cenu okolo 1500 EUR.

Zdroj: Nordichardware

Nordichardware

Byl pro vás článek přínosný?