Hlavní navigace

Samsung ukáže největší televizor světa s úhlopříčkou 15 metrů

10. 2. 2020

Sdílet

Od zítřka do pátku bude v Amsterdamu probíhat veletrh Integrated Systems Europe (ISE), na kterém bude všichni světoví výrobci AV techniky prezentovat nové produkty a technologie určené pro profesionální využití (tedy nikoliv běžnáé spotřebitelská zařízení). Samsung již dopředu oznámil, na co se návštěvníci akce mohou těšit u jeho stánku.

Korejský výrobce představí novou generaci QLED televizorů označených jako 8K Smart Signage. Má jít o první velkoplošné 8K obrazovky schopné běhu 24/7. Samsung u nich slibuje perfektní přesnost barev, HDR10+, špičkový jas až 2000 nitů, pokročilý AI upscaling a úhlopříčky od 65 do 98 palců. Na TV poběží dosud nedokončený Tizen 5.5 a Samsung očekává, že s novými QLEDy osloví hlavně zdravotnickou sféru pro sledování a diagnostiku skenů z magnetické rezonance nebo rentgenu.

TIP: Samsung skončí s LCD a bude vyrábět OLED TV. První v roce 2021

Pokroky činí též s technologií microLED. JIž před dvěma lety odhalil modulární televizor The Wall, který nabídl úhlopříčku až 146 palců a rozlišení 4K. Loňský The Wall Luxury byl již čtyřikrát větší, sliboval 292" úhlopříčku a 8K. Letošní zeď The Wall for Business určený pro různá výstaviště, sportovní akce, řídicí střediska apod. půjde poskládat do úhlopříček 219 až 292 palců v případě rozlišení 4K a 437 až 583 palců u 8K. V maximální konfiguraci tedy až 14,8 metru. Jaká bude cena a spotřeba takového řešení, zatím nevíme.

KL24

Skládací panely umožňující vytvořit různě velké plochy i poměry stran jsou podle Samsungu budoucnost. Letos na CESu ukázal též první The Wall určený pro domácnosti. Dle současných výrobních technologií dokáže produkovat panely s pouhými 0,44mm rámečky, od určité vzdálenosti tak skládaný obraz bude vnímán jako celistvý.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?