Hlavní navigace

Šeptanda: Google Pixel C není další Chromebook, ale našlapaný tablet s Androidem

29. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dnes večer představí dva nové Nexusy, v obou případech jde o telefony. Podle zdrojů magazínu Android Police by ale firma mohla uvést i nový tablet. Ponese však překvapivý název Pixel C. Pixely přitom dosud byly špičkové Chromebooky. Od nich si novinka vypůjčí několik prvků.

 

Tablet navrhne sám Google. Dostane prémiovou výbavu, kovové tělo a displej s poměrem stran 3:2. Dle Android Police má Pixel C přijít s 10,2" panelem s hustotou pixelů 308 ppi, což by odpovídalo rozlišení 2560 × 1700 px, které používají i ony Chromebooky. Jas 500 cd/m² by mě zaručit dobrou čitelnost i na slunci.

Systémem bude Android Marshmallow, nikoliv Chrome OS. Ten už je přitom připraven na dotykové ovládání a navíc umí spouštět také aplikace pro Android.

Pixel C údajně využívá výkonné SoC Nvidia Tegra X1 s osmijádrovým procesorem (AP chybně zmiňuje jen čtyřjádro) a 256jádrovou grafikou Maxwell. K tomu má 3 GB operační paměti. Nemá chybět USB-C ani vícebarevný LED pásek indikující stav akumulátoru. Pixel C prý bude jako volitelné příslušenství mít dokovatelnou klávesnici (koženou nebo hliníkovou). Do obchodů se dostane během listopadu. Tedy pokud nejde o kachnu. Večer možná budeme vědět více.

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?