Hlavní navigace

Šeptanda: Huawei začne vyrábět počítače. Už má zaregistrovanou značku MateBook

21. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší čínský výrobce mobilů prý uvede také vlastní laptop. Spekuluje o tom tamní web CNbeta na základě vlastních zdrojů a také faktu, že si firma v září loňského roku zaregistrovala značku MateBook. Nic více zatím nevíme a také zahraniční média vaří z vody.

Huawei MediaPad M2 10
Huawei MediaPad M2 10

Tento krok by ale byl zajímavý s ohledem na to, že vlastní laptop prý uvede i konkurenční Xiaomi. Mají na to zvrátit trend klesajícího PC trhu? Huawei si už lehce pracovní zařízení vyzkoušel, letos na CESu uvedl nový tablet MediaPad M2 10 vybavený výkonným hardwarem, skvělým displejem, reproduktory a navíc i tlakově citlivým stylusem. Tablet běžel na Androidu s nadstavbou EMUI, což klidně může být i případ údajného MateBooku.

 

Je pravděpodobné, že i Google posune Android blíž k počítačům s ohledem na jeho pracovní tablet Pixel C. Obě firmy nedávno spolupracovaly na Nexusu 6P, takže v Huawei musejí mít nějaké informace o nadcházejících softwarových novinkách v Androidu. Možná, že se o MateBooku dozvíme víc už za měsíc na barcelonském veletrhu MWC.

Zdroj: CNbeta via Fudzilla

Byl pro vás článek přínosný?