Hlavní navigace

Šeptanda: Mezi velkým a malým Nexusem budou menší rozdíly než loni [specifikace]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Android Police na základě svých zdrojů vydal článek popisující možné vlastnosti a parametry většího z telefonů Nexus. Oba modely prý letos vyrobí HTC. O menším modelu s označením Sailfish už něco málo víme. Jak bude vypadat větší Marlin?

Huawei Nexus 6P

Zřejmě dost podobně. Android Police tvrdí, že mezi telefony budou rozdíl spíš jako mezi iPhonem 6S a 6S Plus než mezi Nexusem 5X a 6P. Budou mít shodný design, lišit se budou primárně displejem. Oba prý dostanou AMOLED obrazovky, menší 5" s rozlišením Full HD, větší 5,5" s QHD.

 

O čipsetech stále nic bližšího nevíme, jen že to bude některé z čtyřjáder od Qualcommu. Zřejmě půjde o Snapdragon 820, který lze odlišit takty procesoru i grafiky. Marlin tedy může mít výkonnější čip, protože to kvůli vyššímu rozlišení bude potřebovat. Operační paměti ale v obou případech má být 4 GB. Větší Nexus pak ponese 32 nebo 128 GB úložné paměti bez možnosti rozšíření.

Oba telefony mají dostat 12Mpx zadní a 8Mpx přední foťák. Samozřejmostí je čtečka otisků vzadu a USB-C vespod. Vepředu budou mít oba modely reproduktory. Větší Nexus nejspíš stereo, menší po vzoru Nexusu 5X možná jen mono. Marlin prý také dostane větší 3450mAh akumulátor.

Odhadované specifikace

HTC Sailfish HTC Marlin
displej 5", AMOLED, 1080 × 1920 px 5,5", AMOLED, 1440 × 2560 px
SoC čtyřjádro Qualcomm
RAM 4 GB
úložiště 32 GB 32/128 GB
foťáky 12/8 Mpx
akumulátor 2770 mAh 3450 mAh

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?