Hlavní navigace

Set-top box s Androidem přinese ovládání pohybem do každé televize

23. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Innodigital ve spolupráci s izraelskou firmou Eyesight vytvořila zajímavý produkt – set-top box Ntobebox, který z každé obyčejné televize učiní opravdu chytrou. Dálkový ovladač už budete potřebovat jen na zapnutí televize.

Krabička s operačním systémem Android (Ice Cream Sandwich) totiž nabídne ovládání pomocí gest a pohybů. Díky operačnímu systému a přístupu k internetu pak nabídne teoreticky nekonečné množství zábavy.

Technicky vzato tak můžete z jakékoliv televize rázem udělat Smart TV. Výrobce slíbil podporu pro filmy ve Full HD rozlišení, obchod pro aplikace (nezmínil však, zda se bude jednat o vlastní verzi, či zda ponechá obchod Play). Přislíbil ale podporu telefonování přes Skype. Pokud vás ovládání gesty přestane bavit, k dispozici bude i dálkové ovládání s qwerty klávesnicí.

Na spadnutí je prý i dohoda s blíže nespecifikovaným výrobcem televizí, který by mohl tento set-top box přibalovat k některým modelům. Podobných zařízení v nejbližší době ale bude přibývat jako houby po dešti.

Zdroj: The Inquirer

Byl pro vás článek přínosný?