Hlavní navigace

Seznam, nebo Google: kdo má lepší aprílový vtípek

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bojují spolu na několika frontách, ať už je to vyhledávání, e-mail nebo video. Pouze dnes se ale Seznam a Google utkají ne tak formálním způsobem – v aprílových žertech. Tento den si média a politici vymýšlejí zprávy více než obvykle, velké IT společnosti na to ovšem nejdou tak přímočaře. Když nechcete, ani si vtípků nevšimnete.

Seznam. Něchtěli jste hledat „nový hledač“?

Seznam pozměnil svůj systém oprav a nápověd, takže po zadání „důchodová reforma“ se vyhledávač vtipně zeptá, jestli nechcete raději „brigáda pro seniory“. Takových fórů je více, zde je několik oficiálně známých, které firma uvedla na svém blogu.

 Ale v zásobě jsou ještě další, tajné. Zkuste třeba vyhledat „Seznam“, „Lednice“ nebo „Praha“.

Seznam AprílApríl na Seznamu

Google: Docs a Gmail ovládaný pohybem

Firma z Mountain View si těch vtípků připravila více. Zkuste třeba vyhledat „Comic Sans“. Kancelář Docs prý zavede novou funkci rozpoznávání gest a emocí. Možná by to nebylo špatné, aspoň by ty dokumenty byly trochu lidštější.

Ale opravdovou revolucí je Gmail Motion. Práce s e-maily si vyžádá pohyb celého těla. Ale ergonomie je dokonalá.

" frameborder="0" height="349" width="560">

Google také hledá nového „dokončovače“. To je ten člověk, který stojí za našeptávačem a doplňuje za vás hledaný text. Ale pokud perfektně neumíte angličtinu a nezvládnete napsat 32 000 slov za minutu, ani to nezkoušejte. O příděl klávesnic se bát nemusíte, firma jich má v zásobě dost. Je to přece Google sakra.

" frameborder="0" height="349" width="560">

CS24

Tak co, kdo s vyhledávacích bobrů bil ftipnější?

Mimochodem: povedla se i stránka Lamer.cz. Pobavily vás ještě další dnešní apríly?

Byl pro vás článek přínosný?