Hlavní navigace

Seznam zlepšuje vyhledávání. Aktualizace Jalapeňo změní až čtvrtinu výsledků

12. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Penguin, tak se jmenuje balík úprav, který od roku 2012 vylepšuje výsledky ve vyhledávači od Googlu. Potlačí reklamní weby, linkovací farmy a naopak zvýhodní stránky s původním obsahem. Seznam podobný balík opatření nasadil dnes – pojmenoval jej Jalapeňo.

Jalapeňo vylepší výsledky vyhledávání na Seznamu
Jalapeňo vylepší výsledky vyhledávání na Seznamu

Na zkvalitňování vyhledávání pracujeme dlouhodobě. Děláme vše proto, abychom lidem nabídli relevantní odpověď na první dobrou. Prostřednictvím nasazení balíku úprav, který interně nazýváme Jalapeňo, budeme v řazení výsledků vyhledávání zvýhodňovat stránky nesoucí kvalitní obsah. Za takový zjednodušeně řečeno považujeme původní autorský obsah, který uživateli poskytuje přidanou hodnotu v podobě např. informací či zábavy,“ popisuje Radovan Šesták, produktový manažer služby.

Typickými příklady jsou obsahové farmy, weby agregující čistě PR články, MFA/MFM či doorway stránky, připravujeme i další nasazení, které se detailněji zaměří na webové stránky používající nekalé optimalizační techniky, nejčastěji se potkáváme například s přeoptimalizovanými texty, nepřirozenými odkazy či nepřirozeným odkazovým profilem,“ dodává Šesták.

 

KL24

Podle Seznamu se pořadí výsledků změní až o čtvrtiny hledání. První místa ve výsledcích se změní u každého padesátého dotazu. Jalapeňo upravuje pouze přirozené vyhledávání, nikoliv reklamní pozice.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?