Hlavní navigace

Školy v Jižní Koreji chtějí do čtyř let vyměnit učebnice za tablety

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Analogové“ učebnice v Korejské republice už brzy skončí, asijský tygr chce do roku 2015 mít veškeré školní učebnice digitální. Na základních školách už v roce 2014. Knihy a pracovní sešity tak nahradí tablety, Tablet PC, smartphony, chytré televizory nebo různé čtečky. Rozhodlo o tom ministerstvo minulý týden.

V roce 2013 se také rozšíří možnosti e-learningu, takže v případě špatného počasí nebo zdravotních problémů budou moci žáci a studenti zůstat doma, ale přitom se učit. Už od příštího roku začne velké školení učitelů, jež je má připravit na digitální věk.

Korejská škola
Jedna ze základní škol v Soulu, foto: Korea Herald

Nákup elektronických materiálů, tabletů a jiných zařízení má stát okolo 2,4 miliardy amerických dolarů. Některé školy ale přešly na digitální výuku už dnes.

Případ Koreje bude dobrým precedentem pro zbytek světa. Přechod na digitální média je nevyhnutelný, ale školy se budou muset vypořádat se vzájemnou kompatibilitou a interoperabilitou materiálů a čteček. Kdo může vědět, která zařízení a platformy jsou pro to nejvhodnější. V tomto případě lze asi očekávat, že školství sáhne po domácích zařízeních od Samsungu nebo LG. Ale jisté to není.

Zdroj: Technology Review, Korea Herald

Byl pro vás článek přínosný?