Hlavní navigace

Skončil další virtuál. Balí to City Mobile, klienty převezme Fayn

29. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno skončili čtyři virtuální operátoři, teď se k nim přidává další. Krám uzavřel City Mobile, který na trh vstoupil začátkem minulého roku s pěti tarify a hromadou balíčků. Necelá tisícovka zákazníků City Mobilu přejde pod dalšího virtuála – Fayn.

Podmínky telekomunikačního trhu jsou natolik nerovné, že jsme se rozhodli utlumit v této oblasti naši činnost. Jsem přesvědčen, že jsme našli nejlepší řešení pro naše zákazníky, kteří plynule přejdou k silnému a stabilnímu hráči, aniž by došlo k výpadku nebo omezení služeb.,“ říká k postoupení zákazníků Martin Lukáč, jednatel City mobile.

 

Konsolidace trhu bude nevyhnutelně pokračovat i nadále, přičemž FAYN akvizice vítá. Rostoucí počet zákazníků nám dává lepší pozici ve vyjednávání konkurenceschopnějších podmínek u kmenových operátorů a regulátora trhu,“ doplňuje situaci Jiří Hlavenka, jednatel FAYN Telecommunications.

Obě firmy vzpomínají na nerovné podmínky ze strany síťových operátorů, tedy poskytovatelů velkoobchodních služeb. Před měsícem proběhla schůze Asociace českých virtuálních operátorů, na které se tyto prakticky řešily. „Nelze nakupovat za velkoobchodní ceny, které jsou vyšší než maloobchodní nabídka národního operátora,“ říká místopředseda AČVO Libor Kiner. Virtuálové mají problém především s cenami datových balíčků a přístupu k LTE.

KL24

Převod zákazníků City Mobilu k Faynu bude bezproblémový. Obě běží ve stejné virtuální síti Quadruple (Vodafone). Zákazníkům prozatím zůstanou zachovány předchozí tarify, ale Fayn by je rád v budoucnu převedl na vlastní nabídku.

Zdroj: TZ Fayn

Byl pro vás článek přínosný?