Hlavní navigace

Poslední týdny. Skype 7 a starší klienty vypoví službu v listopadu 2018

2. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Pokud chcete používat starší verze Skypu, zbývají vám poslední týdny. Brzy je Microsoft odstřihne od sítě a bude vyžadovat Skype 8 či 14.

O tom, co Microsoft dělá se Skypem, jsme už napsali dost. Loni komunikátor prošel na své poměry radikálním redesignem, letos Microsoft začal couvat. Některé nové funkce odstraňuje a klienta tvaruje tak, aby se podobal starším verzím. Kromě toho plánuje odstranění tradičního klienta pro osobní počítače ve prospěch nové řady, do které rychle doplňuje nejzásadnější chybějící funkce. Původně měl Skype 7 přestat fungovat 1. září, po vlně nevole ale firma oznámila, že jeho životnost prodlouží. Ted už víme, kdy životní cyklus klienta skončí. Jak si všiml Paul Thurrott, Microsoft oživil původní oznámení z půlky července (protože kde jinde je nejlepší nové oznámení pohřbít), kde uvádí:

  • Skype 7 či starší verze budou funkční do 1. listopadu 2018. Toto datum se vztahuje k osobním počítačům.
  • Starší klienty pro Skype pro smartphony a tablety poběží do 15. listopadu 2018. Výrobce samozřejmě doporučuje, abyste na nový Skype přešli co nejdříve, abyste náhodou nezapomněli a nedivili se, proč vám starý klient vypověděl službu.

Zanedlouho tedy budete moct komunikovat pouze přes Skype 8 (je dostupný pro Windows 7/8.1, macOS, Linux, iOS a Android), resp. Skype 14 pro Windows 10. Což je dle slov Microsoftu verze 8 s pár vylepšeními pro lepší integraci s danou platformou. Vylepšovat bude obě verze. Více informací o upgradu případně hledejte na webu www.skype.com.

KL24

Skype 7 poběží už jen měsíc Skype 7 poběží už jen měsíc

Mimochodem, u nás jste se už mohli dočíst o některých funkcích, které Microsoft pro nový Skype chystá. Výpis připravovaných a plánovaných novinek na fóru podpory ale prozrazuje další. Patří k nim mj. ikona aplikace v oznamovací oblasti ve Windows 10, nastavení sekundárního vyzváněcího zařízení, pokročilé nastavení webkamery, možnost změnit velikost písma, přidávání telefonních čísel k existující kontaktům a mnoho dalších.

Microsoft si od přechody na nové verze Skypu slibuje zkvalitnění služeb.

Byl pro vás článek přínosný?