Hlavní navigace

Řada novinek ve Skypu 8.40. Podporuje slučování hovorů nebo identifikátor volajícího

6. 3. 2019

Sdílet

Vyvíjí se evolučnímu kroky, které jsou zpravidla malé. Poslední vydání Skypu ale nabízí bohatší seznam novinek než obvykle.

Od posledního února Microsoft mezi širokou veřejnost distribuuje nové vydání Skypu, jež přináší nebývale mnoho novinek (na jedno vydání). Verze 8.40 usnadňuje zvládnutí situací, kdy právě s někým hovoříte a do toho vám volá někdo další. Hovory teď můžete sloučit. Pokud to budete vy, kdo někomu volá, v případě neúspěšného spojení se dozvíte více o podstatě problému, takže nebudete muset věštit z křišťálové koule, proč ke spojení nedošlo.

Také už je možné během hovoru měnit velikost náhledu obrazu z webkamery na vlastní straně. V jazycích, kde funguje živý transkript (titulkování, chcete-li) hlasové konverzace, mohou uživatelé a uživatelky určit, aby se titulky ukazovaly jen ostatním, nikoli jim samotným. Kdo chce, může aktivovat oznámení o zmeškaných hovorech nebo zprávách prostřednictvím e-mailu.

Nově na libovolné platformě může Skype používat jako host či hostka, tedy bez vlastního účtu. Microsoft tuto funkci bere jako možnost si komunikátor nezávazně vyzkoušet. Jedná se o rozvedení dříve představeného konceptu. Dále prý bylo zlepšeno vyhledávání v obsahu konverzací. V seznamu posledních konverzací uvidíte koncepty, což může být užitečné, pokud nebudete dojmu, že jste zprávu odeslali, ale nestalo se tak.

MMF24

A konečně, máte možnost nastavit si identifikátor volajícího. Může jít o vaše telefonní číslo, případně o číslo Skype (které v Česku získat nelze). Identifikace je bezplatná funkce a hodí se v případě, že ze Skypu voláte na tradiční pevné nebo mobilní sítě. Komunikátor si v případě zájmu stáhněte z www.skype.com, v případě Desítek můžete zamířit rovnou do Storu.

Byl pro vás článek přínosný?