Hlavní navigace

Slack chce stále zabít e-mail. Organizace už propojí sám

26. 6. 2020

Sdílet

S nástupem mileniálů a mileniálek do firem se začaly měnit požadavky na pracovní prostředí a nástroje. Slack patří k novým nástrojům, které změnily styl komunikace a spolupráce. Právě on ukázal, že komunikace přes e-maily je aspoň částečně přežitá, když zpopularizoval chatovou komunikaci v kanálech.

Před několika lety ukázal, že se hodí nejen k interní spolupráci. Na tuto snahu výrobce navazuje novinkou nazvanou Slack Connect. Díky ní spolu mohou různé organizace komunikovat mezi sebou. K výhodám patří dobré zabezpečení, přístup ke sdílenému obsahu lze kdykoli odebrat apod. Slack tímto opět nepokrytě napadá e-mail, který přirovnává k otevřeným předním dveřím do organizace.

Slack stále stojí proti e-mailu

V popisu novinky pak stojí „Designed to replace email“. Na rozdíl od e-mailu ovšem Slack není žádné univerzální řešení. Buď ho používáte, nebo nepoužíváte. Z toho plynou výhody a nevýhody obou řešení. Např. ve Slacku lze snáze plánovat schůzky, protože jsou přístupné údaje z kalendářů komunikujících organizací. Slack Connect propojí až 20 organizací najednou.

[video width="1024" height="512" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/06/slack-connect-official.mp4" loop="true"][/video]

K vyvinutí nové kolaborativní funkcionality se Slack dopracovával čtyři roky, během nichž upravoval svou infrastrukturu. Nedávno firma také zahájila spolupráci s Amazonem, který jeho služeb bude v nadcházejících letech využívat. Slack zase získá audio- a videovolání z Amazon Chime a naplno se opře o silnou infrastrukturu AWS. Posílí tím svou pozici zejména vůči Microsoft Teams, kterým se díky koronakrizi dařilo výrazně růst. Útok na e-mail může navíc uškodit Office/Microsoft 365 jako celku, protože pro Microsoft je e-mail nadále klíčovou součástí byznysu.

KL24

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/06/slack-connect-official-2.mp4" loop="true"][/video]

Zdroj: The Official Slack Blog via Computerworld | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?