Hlavní navigace

Slevová akce ASRocku a Intelu: při koupi CPU a desky lze ušetřit až 3900 CZK

20. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Slevy jsou věc příjemná, takže je nám potěšením o jedné slevové akci informovat. Pořádají ji ASRock s Intelem a pro taktovače či zájemce o výkonnější sortu počítačů by mohla být docela zajímavá. Tyto firmy totiž nabídnou slevu na odemčené procesory pro platformy LGA 1150 a LGA 2011-3 a zároveň na základní desky pro ně určené. Za ideálních podmínek můžete dle ASRocku ušetřit přes tři tisíce.

Zvýhodnění se bude týkat vždy kombinace dotyčného procesoru se základní deskou od ASRocku, koupit je třeba obojí. Z procesorů mají nárok jednak všechna Core i7 highendové rodiny Haswell-E: Core i7-5960X, i7-5930K a i7-5820K. Naštěstí se akce týká i dostupnějších odemčených procesorů z rodiny Haswell Refresh (respektive Devil‘s Canyon): Core i7-4790K a Core i5-4690K. K těm musíte koupit desku s čipsetem Z97, přesněji řečeno jeden ze sedmi vybraných modelů. U Haswellu-E je to jednodušší, tam si na slevu přijdete s každým z jedenácti dostupných modelů ASRocku s čipsetem X99, pokud se dobře dívám.

Slevová akce ASRocku a Intelu: při koupi CPU a desky lze ušetřit až 3900 CZK

Slevy nebudou probíhat přímo v obchodech, místo toho se akce koná formou tzv. cashbacků, což u nás není příliš obvyklé, třeba v USA jde ale o každodenní praxi. To znamená, že nákup nejdřív uskutečníte za běžnou cenu, ovšem s příslibem, že vám výrobce poté zpětně část obnosu vrátí. O uplatnění slevy si pak musíte explicitně zažádat a peníze dostanete převodem.

Přesná výše slevy se pak odvíjí podle toho, jakou kombinaci a CPU jste zakoupili – nejlépe to asi vyjádří tabulka, v které také vidíte, kterých základních desek se záležitost týká:

Slevová akce ASRocku a Intelu: při koupi CPU a desky lze ušetřit až 3900 CZK
Pro využití slevy je třeba koupit konkrétní kombinaci základovky ASRock a procesoru Intel

U nejdražších kombinací si přijdete až na 130 USD, při koupi šestijader to může být až 105 USD a v kombinaci s levnějšími deskami pořád 60–85 USD. U čtyřjader a platformy LGA 1150 dostanete nazpět 40–45 USD u Core i5-4690K a 50–55 USD za Core i7-4790K. Akce se oficiálně koná i v České republice a na Slovensku, ovšem ASRock bohužel neuvádí ekvivalenty výše uvedených sum v našich měnách. Jaký kurz tedy dostanete, netuším. Na webu firmy, která cashbacky zařizuje, se můžete dočíst, že zpět lze dostat až 3900 CZK (na Slovensku 140 EUR), což by ale znamenalo poněkud nepravděpodobný kurz 30 CZK/USD.

 

Slevová akce má podle zastoupení ASRocku být v platnosti od 16. listopadu (novembra) do 27. prosince (decembra). Pro uplatnění se pak se skenem, fotografií, snímkem obrazovky či jinou kopií nákupního dokladu máte obrátit na tento web, kde zaregistrujete požadavek na vyplacení příslušné částky. Pohlídejte si ale čas odeslání, požadavek totiž musíte odeslat do uplynutí 60 dnů od nákupu, ale zároveň ne dříve než 30 dnů po jeho uskutečnění (proč, to vám nepovím), jinak je neplatný. Pokud vše správně podáte a splnili jste předpoklady, měly by vám peníze přijít (údajně) obvykle do 30 dnů. Existují i další omezení: musíte být například koncovým zákazníkem, nesmíte zboží vrátit, komponenty nesmí být pořízeny v rámci celé sestavy, nýbrž jen samostatně. Pro jistotu si v případě zájmu prostudujte podrobné podmínky.

Při nákupu to tedy bude poněkud komplikovanější. Na druhou stranu, jak říká lidové rčení, „lepší než drátem do oka“.

MMF24

Procesor Devil's Canyon, odemčený Haswell Refresh pro platformu LGA 1150

Zdroj: ASRock

Byl pro vás článek přínosný?