Hlavní navigace

Jak na sloučení více PDF souborů do jednoho? Jde to rychle a zdarma

Sdílet

Zdroj: pixabay
Potřebujete sloučit dva nebo více PDF souborů do jednoho dokumentu a přemýšlíte, jaké nástroje by vám k tomu mohly pomoci? V tomto článku si představíme možnosti, jak sloučit PDF soubory online pomocí webových nástrojů nebo offline za pomoci specializovaného programu.

Sloučení PDF souborů online a zdarma

Pro sloučení dvou PDF souborů do jednoho existuje řada online nástrojů. Každý přitom obsahuje více či méně možností nastavení. Pojďme si je jeden po druhém představit.

Bezplatně za pomoci Adobe Acrobat online

Společnost Adobe nabízí bezplatný online nástroj pro sloučení souborů do jednoho PDF dokumentu. Na webové stránce můžete po stisku tlačítka Vybrat soubory vybrat dva nebo více PDF, které chcete sloučit.

Adobe online sloučení souborů Adobe online sloučení souborů (zdroj: cnews.cz)

Následně vám rozhraní umožní změnit pořadí jednotlivých PDF. Stiskem tlačítka Sloučit proběhne sloučení vybraných souborů do jednoho dokumentu.

Adobe sloučení PDF souborů Adobe sloučení PDF souborů (zdroj: cnews.cz)

Pro uložení souboru se musíte nejprve přihlásit do webového rozhraní Adobe pod svým Adobe účtem, Google účtem nebo Apple účtem.

Tip: Pokud na stejné webové stránce sjedete posuvníkem až na konec, objevíte další online funkce od Adobe, jako je například převod PDF do Wordu nebo Excelu, převod do obrázků a mnoho dalších. Pro jejich použití už musíte mít vytvořený Adobe účet s aktivním předplatným (nebo 7denním free trial).

Online PDF sloučení zdarma skrze Adobe Acrobat naleznete zde.

Online nástroj DeftPDF

Webové rozhraní nabízí možnost nahrání PFD souborů z vašeho lokálního disku, webové URL adresy nebo cloudových úložišť Dropbox nebo Google Drive.

DeftPDF možnosti nahrání souborů DeftPDF možnosti nahrání souborů (zdroj: cnews.cz)

Po úspěšném nahrání můžete PDF soubory sloučit stiskem tlačítka Sloučit soubory PDF nebo přejít do pokročilého nastavení pomocí tlačítka Více možností. Pokud si v nastavení sloučení dokumentů nevíte rady, může vám pomoci ikona otazníku s vysvětlením.

DeftPDF sloučení PDF souborů a rozšířené nastavení DeftPDF sloučení PDF souborů a rozšířené nastavení (zdroj: cnews.cz)

Online PDF sloučení zdarma skrze DeftPDF naleznete zde.

Víceúčelový Combine PDF

Posledním online nástrojem, který nabízí sloučení PDF zdarma, je stránka Combine PDF. Stejně jako v případě Adobe, i Combine PDF nabízí jednoduché uživatelské rozhraní s možností nahrání více PDF souborů z lokálního disku a jejich sloučení do jednoho dokumentu.

Combine PDF sloučení souborů online Combine PDF sloučení souborů online (zdroj: cnews.cz)

Tip: Mimo sloučení dokumentů nabízí stránka i možnost převodu PDF do Wordu a naopak, dále převod PDF souboru do formátu PNG, sloučení JPG do PDF a obráceně, a v neposlední řadě i možnost komprese objemného PDF, která zmenší velikost souboru pro snadnější sdílení.

Combine PDF možnosti převodu souborů Combine PDF možnosti převodu souborů (zdroj: cnews.cz)

Online PDF sloučení zdarma skrze Combine PDF naleznete zde.

Sloučení PDF do jednoho dokumentu za pomoci creator programu Adobe Reader

Existuje mnoho programů pro sloučení PDF dokumentů, avšak zdaleka nejznámějšími jsou balíčky programů od společnosti Adobe.

Adobe Acrobat Pro DC

S Adobe Acrobat Pro DC můžete PDF soubory mimo jejich sloučení také upravovat, přidávat poznámky nebo kupříkladu vyplnit a podepsat bez nutnosti tisku a skenování.

Po otevření dokumentu vyhledejte v liště napravo pole Zkombinovat soubory a postupujte podle návodu.

CS24

Adobe Acrobat Pro DC kombinace PDF souborů Adobe Acrobat Pro DC kombinace PDF souborů (zdroj: cnews.cz)

Adobe Acrobat Pro DC je placená aplikace s předplatným začínajícím na 12 € měsíčně (zhruba 300 Kč). Můžete si však vyzkoušet bezplatnou 7denní verzi.

Aplikaci Adobe Acrobat Pro DC naleznete zde.

Byl pro vás článek přínosný?