Hlavní navigace

Snapdragon Wear 1100 je čip, který dá hodinkám GPS, LTE i týdenní výdrž [Computex]

31. 5. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letos v únoru Qualcomm představil nový čip Snapdragon Wear 2100 určený pro hodinky s Androidem Wear, který by měl zastoupit dosud využívaný Snapdragon 400. Na Computexu dnes firma uvedla čip Wear 1100, jenž se dostane do nižší ligy hodinek postavených na „neandroidích“ linuxových systémech a RTOS.

V takových hodinkách se objeví Snapdragon Wear 1100
V takových hodinkách se objeví Snapdragon Wear 1100

Do čipu s půdorysem 79 mm² se vejde zatím neupřesněný počet procesorových jader Cortex-A7 s taktem 1,2 GHz, síťový modem s podporou 2G, 3G a LTE včetně hovorů přes VoLTE, pohybový koprocesor řídící různé snímače a také geomodul, který bude umět přesně měřit polohu díky satelitům GPS, Glonass, Galileo a Beidou. Zvlášť se k němu připojuje RAM, úložiště i síťová část s Wi-Fi a Bluetooth.

 

Čip vyráběný 28nm procesem slibuje až týdenní výdrž s tradičním 350mAh akumulátorem. Qualcomm už ale neuvádí, s jakým displejem výdrž měřil. Žádný konkrétní produkt s novým Snapdragonem zatím není k dostání. Qualcomm se však dohodl s firmami Aricent, Borqs, Infomark a SurfaceInk na vytvoření referenčních designů hodinek, fitness náramků nebo dětských trackerů, které by pak pod vlastním jménem mohly prodávat známější značky.

Zdroj: Qualcomm

Byl pro vás článek přínosný?