Hlavní navigace

Sonos spouští službu Radio a stává se poskytovatelem obsahu

21. 4. 2020

Sdílet

Sonos vyrábí reproduktory, ale také se velmi stará o obsah pro ně. Přes aplikaci si můžete pouštět hudbu z více než stovky streamovacích služeb i svůj lokální obsah. Nyní spouští službu Sonos Radio, kterou najdete po dnešní aktualizaci v seznamu streamovacích služeb. Funguje se všemi produkty Sonosu.

Sonos Radio obsahuje zhruba 60 tisíc stanic z celého světa. Je zdarma a ve výběru jsou i české rozhlasové stanice, těch je zhruba 18. Vyhledávat lze podle lokací a zemí i podle žánrů. Služba je založená na existujících nabídkách iHeartRadio a TuneIn.

Sonos Radio nenahrazuje jiné streamovací služby, rádia jste na Sonosu již mohli poslouchat například přes TuneIn. Spíše jde o to, že Sonos spustil zcela vlastní službu, která bude kromě světových rádií obsahovat i vlastní stanici (podobně jako Apple a jeho Beats 1).

Sonos reproduktory Sonos reproduktory

Rozhlasových stanic od Sonosu má být více a budou rozdělené do tří kategorií. První se jmenuje Sonos Sound System a má nabízet známější hudbu. Druhá Artist Station je více tematicky zaměřená a její obsah mají řídit přímo hudebníci (například Tom Yorke).

To nejzajímavější zatím pouze na vybraných trzích

Třetí stanicí bude Sonos Stations a rádia na ní nudou rozdělené podle žánrů. Tento originální obsah bude alespoň nyní dostupný pouze na několika málo trzích a Česko na seznamu není.

Tip: Tohle není obyčejný reproduktor. Sonos přináší hudbu do celého domu (test)

KL24

Od Sonosu je to zajímavý krok od výrobce repráků, který jen dával dohromady existující obsah třetích stran k poskytovateli vlastního obsahu. Zatím se nestává konkurentem velkých služeb, jako je Spotify, ale rozhodně tímto směrem vykročil. Na druhou stranu, tento obsah si sebou nevezmete (s výjimkou reproduktoru Move) nikam mimo domov.

zdroj: TZ Sonos

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.