Hlavní navigace

Sony Ericson Xperia active – telefon pro drsné povahy

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ať už se často vyskytujete v nepříznivých venkovních podmínkách, nebo chcete mít prostě jistotu, že váš telefon něco vydrží, potencionální volbou by se mohl stát nově uvedený Sony Ericson Xperia active. Poměrně velké možství výrobců má mezi svými modely zástupce telefonu se zvýšenou odolností. Xperia active se rozhodně nedrží nijak při zemi.

Sony Ericson Xperia active

Tento nový model nabízí kromě odolnosti vůči prachu zejména vodotěsnost. Podle specifikací výrobce může být přístroj bez obav z poškození ponořen do vody hluboké až 90 cm po dobu až 30 minut. Na internetu se souběžně objevilo poměrně velké množství uživatelských videí, které vodotěsnost dokazují. Displej je navíc vybaven technologií, která umožňuje ovládat telefon mokrými prsty, takže napsat email či SMS zprávu ve sprše by neměl být problém.

Displej telefonu má velikost 3 palce a rozlišení 480 × 320 pixelů. Celé zařízení je poháněno 1 GHz procesorem a nechybí ani fotoaparát s rozlišením 5 Mpx. Jako operační systém je použit Android 2.3 (Gingerbread). Momentálně je možné telefon pořídit za cenu 340 USD, ale objevují se spekulace, že oficiální cena stanovená výrobcem je o pár desítek dolarů vyšší.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?