Hlavní navigace

Sony prodalo svůj podíl v S-LCD Samsungu

29. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Sony se rozhodla usnadnit si trochu podnikání. Jako důsledek tohoto rozhodnutí prodá svůj 50% podíl ve firmě S-LCD. To je společný projekt se Samsungem na výrobu LCD panelů a právě svému partneru Sony prodá akcie. Nelze se divit, v oblasti LCD panelů jsou marže již dávno poměrně nízké, i z toho důvodu výrobci mnohdy staví továrny společně. Přenechat výrobu Samsungu, pouze uzavřít dlouhodobý kontrakt na dodávky panelů a zbavit se komplikací s výrobou, se tak jen nabízí.

A přesně to se také stalo. Ačkoli si další výrobci jako AU Optronics (AUO) či Chimei Innolux (CMI) záhy začali dělat naděje na získání dodávek panelů pro Sony (CMI mělo dokonce již získat slibný výhled na spolupráci díky Foxconnu, OEM partneru Sony), výrobce televizorů současně s prodejem svých akcií vstupuje se Samsungem do nového strategického partnerství. Tak alespoň hovoří druhá zpráva serveru DigiTimes. Výrobci v rámci tohoto zachovají spolupráci ve vývoji LCD panelů, Samsung však bude pro Sony výhradním dodavatelem.

Transakce v hodnotě 1,08 bilionu wonů (asi 18,4 miliardy korun) by měla být ukončena koncem ledna příštího roku, po nutném schválení regulačními úřady.

Zdroj: DigiTimes (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?