Hlavní navigace

Sony PS3 hacknuta, jailbreak je už open-source

Sdílet

 Autor: Redakce

Nedávno se na scéně objevil PS Jailbreak – speciální flashdisk, který otevře konzoli PlayStation 3 a umožní spouštět neautorizované aplikace. To se jednak hodí pro piráty (lze pouštět kopie her), ale s trochou šikovnosti lze využít pro vlastní programy. Schopnosti PS3 by si určitě zasloužily lepší přehrávač multimédií apod. Sony samozřejmě zuří a v Austrálii si už vymodlil zákaz prodeje. PS3 Jailbreak je však možné koupit v dalších zemích (u nás nejblíže v Německu). Ceny se pohybují v přepočtu okolo 3000 Kč.

Na síti se objevil otevřený kód klonu jailbreaku, který můžete nasadit na vlastním hardware. Bohužel nelze použít obyčejnou flashu, je potřeba dalších komponent, které se pohybují okolo 30 dolarů (maximálně 600 Kč). Třeba Teensy++ USB Development Board (24 USD) nebo AT90USBKEY2-ND (31 USD). Open-source klon s názvem PSGroove lze stáhnout zde, následně jej bude třeba zkompilovat pro některé z USB zařízení.

Zájemci si mohou předkompilované balíčky stáhnou na webu PS3-Hacks, kde se tématu široce věnují.

Až se projektu chytí ostatní vývojáři, bude možné jailbreak provést i pomocí PSP nebo chytrých mobilů. Možná. Otázkou je, jak dlouho bude Sony vzdorovat, než tyto úniky vychytá v dalším updatu firmware.

Zdroj: PS3-Hacks