Hlavní navigace

Soud v Německu zakázal prodej Windows 7. Ten ale zatím pokračuje

4. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Soudní tahanice nabírají na síle. Kdybyste vytvořili diagram, zjistili byste, že se přinejmenším v odvětví informačních technologií soudí s trochou nadsázky úplně všichni. Nás v poslední době zaujal zákaz prodeje Windows 7 v Německu. Tyto produkty se zde zvesela prodávaly, naneštěstí do situace vstoupila Motorola (kterou nyní vlastní Google). Microsoft prý porušuje dva z patentů, který výrobce telefonů vlastní. Proto německý soud rozhodl o zákazu prodeje produktů, které patenty používají. K nim mj. již zmíněné Sedmičky, ale také herní konzole Xbox 360, Internet Explorer nebo Windows Media Player. Tahanice se ale konci zatím nedobrala.

 

Všechny zakázané produkty nesmí být prodávány, naopak by měly být staženy z obchodů a zničeny. Microsoft nicméně dříve vyhrál podobné soudní řízení ve Spojených státech, díky čemuž prozatím může dočasně své produkty v Německu nadále prodávat. Soudný den se ale blíží, již brzy bude rozhodnuto. Soudní pře přitom začala již v roce 2010, když Microsoft podal žalobu na Motorolu. Ta údajně nedodávala patenty týkající se online videa a bezdrátových standardů za férové ceny, nýbrž za přemrštěné. Reakcí byla žaloba ze strany Motoroly. Tato situace není vlastně nikterak neobvyklá.

Microsoft ale může na žalobu od Motoroly doplatit. Zda budou prodeje Windows a dalších produktů v Německu pokračovat, se tedy snad dozvíme brzy.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?