Hlavní navigace

Specifikace HD 7770 potvrzeny ve screenshotu z GPU-Z?

13. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po včerejší spekulativní novince se objevuje další střípek informací o novém AMD Radeonu HD 7770. Ač jsou informace o grafické kartě stále pod NDA, z ničeho nic se zjevil screenshot z nového GPU-Z, který ukazuje prakticky všechny specifikace nových karet. 

Ty se prakticky ztotožňují s těmi, které vám již včera přednesl kolega Kuba Peloušek. Než si však snímek prohlédnete, je nutno podotknout, že by to nebylo poprvé, co by si někdo ze zahraničních médií a nás vystřelil a údajné specifikace byly tzv. „fake“.

Datum vydání je udáváno na 15. 2., což potvrzuje dřívější spekulace a tedy snad již ve středu se dozvíme kompletní pravdu a také to, zda si z nás akorát někdo nestřílí. Vezměme to všechno pěkně popořadě. Jádro Cape Verde vyráběno 28nm výrobním procesem by mělo mít plochu pouhých 123 mm2. To je skoro třetina toho co u Tahiti.

Nepřehlédněte: 

CS24

Stream procesorů bude opravdu nejspíš „pouze“ 640, rasterizačních jednotek 16 a 40 texturovacích jednotek. Ke komunikaci grafického jádra s grafickou pamětí poslouží 128-bitová sběrnice. Netušíme, co k tomu AMD vedlo, každopádně není na škodu zmínit, že by se mohlo jednat o solidní „škrtidlo“ výkonu. Na screenshotu běží jádro na frekvenci 1000 MHz. Zda je to však referenční takt, to se budeme muset nechat překvapit.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?