Hlavní navigace

Spekulace končí. E-mailový klient Outlook bude součástí Windows RT 8.1

5. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud chce Microsoft se svými Windows RT zaujmout firemní segment, měl by čtyři dostupné kancelářské aplikace obohatit o poštovního klienta. Office 2013 se ve zvláštní edici stala v podstatě základní výbavou každého zařízení s Windows RT. Tato edice kancelářského softwaru, jejíž celé jméno zní Office 2013 Home & Student RT, obsahuje pouze aplikace Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Kdyby o levných počítačích s procesory ARM a příslušnou variantou Windows měly podniky uvažovat, musel by Microsoft přihodit ještě Outlook.

Tip: Microsoft již aktualizuje Office 2013 RT na konečnou verzi, stáhnete asi 600 MB

Tento názor byl přinejmenším hodně slyšet z řad kritiků Windows RT. Zvěsti sílily a říkaly, že Microsoft poštovního klienta pro náročné uživatele skutečně testuje a nakonec vydá. Původně jsme zaslechli, že ho neuvolnil kvůli problémům s výdrží. Při běhu se prý negativně podpisoval na spotřebě, která je u tabletů a jim podobných zařízeních hraje klíčovou roli. Později se ale objevily jiné spekulace, podle nichž aplikace zamrzala vinou vady firmwaru čipsetu.

 

Teď již můžeme potvrdit, že Outlook pro platformu Windows RT přijde. Konkrétně bude součástí aktualizace Blue. Operační systém pro procesory ARM se bude po vydání aktualizace nešťastně nazývat Windows RT 8.1. Kdy se Blue dočkáme, stále nevíme, ale předpokládá se, že software bude dostupný na podzim. Informaci o e-mailovém klientu prozradila Tami Rellerová dnes na akci Computex.

Poštovní klient Outlook 2013 ještě  není bežně dostupný, neobsahuje ani českou lokalizaci

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?