Hlavní navigace

Spolupráce v reálném čase se rozšiřuje do PowerPointu 2016 a PowerPointu Mobile

22. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

S novinkami týkajícími se programu Office Insider, jenž se mj. rozšířil na jablečnou platfromu OS X, firma oznámila rozšíření nových funkcí PowerPoint Designer a Morph, které se objevily v listopadu v obou verzích Office pro Windows. Nově jsou dostupné také na jablečných zařízeních. Na uživatele Androidu se v tomto směru dostane až s příštím sestavením.

Microsoft vypustil i úplně nové funkce. Podpora pro psaní do dokumentů digitálním perem je v Office pro Windows přítomná od roku 2007, jak nám společnost připomněla, o to více by se tedy hodilo dostat žádané funkce na další (primárně dotykové) platformy. Nové nástroje na kreslení tak dostávají majitelé iPadů. V pásu karet najdete kartu pro kreslení.

Ukázka převádění na objekty
Ukázka převádění na objekty | Foto: Microsoft

Aplikace dále poznají, že na ně míříte perem, můžete tedy rovnou kreslit a psát, místo abyste nejdříve ručně volili správný režim. Lze i aktivovat funkci pro převádění nakreslených čar do objektů. Pokud tedy nakreslíte kostrbatou kružnici, získáte regulérní digitální kružnici. Novinky jsou pro majitele iPadů dostupné hned. Stáhněte si: Word, Excel, PowerPoint nebo OneNote.

 

Redmondští pokračují i v rozšiřování spolupráce v reálném čase. Loni na podzim s ní přišel Word 2016 pro Windows, dnes se dostalo na PowerPoint 2016 pro klasické prostředí Windows a PowerPoint Mobile pro tablety s Windows. Základní kameny spolupráce a automatického ukládání přinese Microsoft dále do Wordu a PowerPointu pro Android v rámci příštího sestavení pro Office Insiders. Word a PowerPoint pro iPhony a iPady již spolupráci v reálném čase podporují.

CS24

I PowerPoint nabídne spolupráce více lidí v reálném čase
I PowerPoint nabídne spolupráce více lidí v reálném čase | Foto: Microsoft

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?