Hlavní navigace

Stáhněte si Dropbox 1.4, importujte fotografie a získejte 3 GB prostoru

1. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco Microsoft a Google podnikají první krůčky k vytvoření dobrého synchronizovaného cloudového úložiště, populární Dropbox se pokouší znovu zaujmout, aby se jeho příznivci náhodou nerozutekli k nově povstalé konkurenci. Bude importování obrázků ta pravá funkce, která případně miskami vah pohne tak, abychom se nakonec při rozhodování přiklonili k Dropboxu? Autoři služby si to patrně myslí, novinku ostatně již docela dlouho testují. V souvislosti s tím jste mohli rozšířit kapacitu své schránky až o 5 GB, což je dost zásadní nárůst, zvlášť pokud jste měli základní 2 GB.

Tip: Nafoukněte svůj Dropbox zdarma o 5 GB

Funkce pro import snímků byla tedy dokončena, integruje ji v sobě nová verze klienta. Dropbox 1.4 si můžete stáhnout z www.dropbox.com/install. Jakmile si jej nainstalujete, stačí k počítači připojit například paměťovou kartu nebo jiné médium. V dialogu automatického spuštění si posléze všimněte nové položky Import pictures and videos:

Dropbox 1.4

 

Když tuto možnost vyberete, všechny snímky se nakopírují do vaší cloudové složky. Konkrétně vám program vytvoří novou podsložku s názvem Camera Uploads. Něco mi říká, že se Dropbox s nízkou kapacitou na uchovávání fotek příliš nehodí, alespoň dočasně vám ale funkce může být k užitku. Pokud si ovšem platíte gigabajty navíc, novinku snad oceníte s větším nadšením. Nohy jí podkopává současná situace, kdy je spíše moderní mít automatické přehrávání ve Windows vypnuté, aby ji nemohl zneužít spyware. Pokud si ji ale správně nastavíte, fotky se vám automaticky zkopírují, hned co k počítači připojíte paměťové médium.

 

V době testování platilo, že můžete získat až 5 GB k dobru. Podobná akce platí také nyní, avšak tentokrát můžete svůj Dropbox nafouknout o „pouhé“ 3 GB. Za první nahraný obrázek či video získáte 500 MB. Dále už je to horší, následných 500 MB (až do 3GB stropu) obdržíte až za každý odeslaný půl gigabajt fotografií. Pokud se nemýlím, prostor vám přidělen nebude, pakliže jste si již nahrabali v době testování funkce, které proběhlo v prvních měsících tohoto roku.

CS24

Dropbox 1.4

 

Zdroj: CNET News

Byl pro vás článek přínosný?