Hlavní navigace

Stahujte sociální prohlížeč RockMelt beta 5

28. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetový prohlížeč všichni známe, proč na něj ale nenapojit sociální funkce, zvlášť když někteří počítač k Internetu připojují primárně za účelem návštěvy sociálních sítí. RockMelt staví na zdrojovém kódu Chromia, v poslední verzi tedy „nečekaně“ přidává novinky z posledních vydání Chromu. Pro uživatele RockMeltu, kteří žijí ve svém sociálním světě, to znamená krom jiného přepracovanou podobu nové karty. Na rozdíl od Chromu se zde ale vedle webových aplikací ukazují vaši přátelé. Profil vašich nejmilejších už tedy nemusíte nikde složitě hledat.

Tip: Facebook má vlastní prohlížeč – RockMelt

Poměrně netradičně má tento prohlížeč dva postranní panely, v jednom se ukazují novinky ze sociálních sítí, ve druhém zase kontakty. První jmenovaný nyní podporuje skrolování, můžete do něj totiž přidávat aplikace, takže se vám snadno přeplní. S tím souvisí zavedení App Center, což není nic jiného než katalog webových aplikací. Snadno tak můžete odebírat novinky z webů a sítí, které vás skutečně zajímají. Vývojáři zapracovali na snazším sdílení textů. Sdílení je pro sociální prohlížeč koneckonců životně důležité. Proto nyní stačí vybrat kus textu a v kontextové nabídce zvolit sdílení.

Vůbec nejzajímavěji zní idea sociálního adresního řádku (ve Chromu se mu říká omnibox a kombinuje adresní řádek s vyhledávacím polem). Když začnete psát text, objeví se v omiboxu také výsledky ze sociálních sítí. Prohlížeč napovídá jména vašich kamarádů, jimž prostřednictvím adresního řádku můžete třeba napsat zprávu. Raději si zrekapitulujme funkce omniboxu v RockMeltu. Našeptává:

  • položky z historie prohlížení,
  • uložené weby,
  • nainstalované webové aplikace,
  • výsledky vyhledávání na webu,
  • volitelně návrhy webů, které byste možná chtěli navštívit,
  • kontakty ze sociálních sítí (momentálně z Facebooku).

Tomu se říká využití adresního řádku na maximum. Jen se trochu bojím, jestli to už na jedno textové pole není příliš mnoho. Co myslíte vy? Aplikaci případně stahujte z www.rockmelt.com.

KL24

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?