Hlavní navigace

Takhle vypadá nová knihovna Steamu. Už ji mají úplně všichni

4. 11. 2019

Sdílet

Oživeno

Od 30. října 2019 je nová podoba knihovny k dispozici všem, kteří používají poslední vydání Steamu. Prohlédnout si ji můžete také v naší nové komentované galerii.

(Doplnil: Petr Urban)

Původní článek

Valve na jaře oznámilo, že výrazně předělá knihovnu Steamu. Z jednoduchého seznamu nakoupených her se má stát informacemi nabitá stránka, která poradí, co je nového, a která pomůže najít i zapadnuté hry. Od 17. září si redesign budete moci vyzkoušet i vy, Steam novinku zpřístupní v rámci otevřeného betatestu.

Z obrázků je patrné, že na hlavní stránce tradičně najdeme abecední seznam nakoupených her, ty ale nově lze filtrovat dle různých parametrů či označovat jako oblíbené, aby byly nahoře.

Tip: Steam testuje interaktivní katalog. Hry doporučí lépe než dřív

V pravém panelu se pak zobrazí novinky z aktuálních her, seznamu naposledy hraných titulů, aktivita přátel a následují poličky s hrami, které odpovídají oněm filtrům. Steam například vybere hry, které se odehrávají v hlavně v noci.

Po otevření libovolné hry uvidíte přehled posledních aktualizací včetně stručného popisu, co se změnilo. Nechybí ani upozornění na nový obsah z diskuzních fór, přehled trofejí nebo přátel. V něm uvidíte, kdo z vašich známých hru právě hraje, vlastní nebo ji má jen přidanou v seznamu přání. Vývojáři navíc dostanou lepší možnost prezentace velkých aktualizací her nebo právě probíhající událostí.

Zdroj: Steam

Byl pro vás článek přínosný?