Hlavní navigace

Stephen Elop: „Aktualizace pro Symbian budou vydávány nejméně do roku 2016“

31. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

S operačním systémem Symbian to vypadá špatně už delší dobu. Nyní současný CEO Nokie, Stephen Elop, naznačil, jak to bude vypadat reálně.

Nokia se Symbianu vzdala poté, co uzavřela dohodu s Microsoftem a prim pro ní začal hrát operační systém Windows Phone. O něco později po uzavření smlouvy předala Symbian i s vývojáři svému partneru, společnosti Accenture, která se o Symbian stará nyní.

Symbian - vývoj investicVývoj výše investic Nokie do jednotlivých odvětví

Už tento krok velmi rozhořčil některé akcionáře, kteří se oprávněně začali domnívat, že jejich vysoké investice do systému přišly vniveč. Situaci se Elop snaží uklidnit tvrzením, že o Symbian se Nokia přestane starat nejdříve v roce 2016 a Symbian tak bude ještě dlouhou dobu profitovat. I tak to ale na bývalého krále není moc dlouhá doba. Zvlášť, když vezmeme v potaz, že Nokia chce ještě prodat 150 milionů kusů telefonů se Symbianem, pro které by měla ještě minimálně dva následující roky vydávat aktualizaci. A to se holka bude muset za těch pět let hodně snažit, aby případné kupce nenaštvala.

Další konkrétní informace k Symbianu Elop prozrazovat nechtěl. Celý rozhovor byl uveřejněn na stránkách Nokia Conversations a můžete si jej prohlédnout přímo pod novinkou.

CS24

" frameborder="0" height="367" width="450">

Zdroj: Nokia Conversations China (via Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?