Hlavní navigace

Sticky Notes 3 pro všechny. Virtuální lístky s poznámkami mohou být synchronizovány

26. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Bohužel si novou aplikaci vyzkouší jen ti, kdo se stihli přihlásit ke kanálu Skip ahead. Buď jak buď, blýská se na lepší časy.

Oživeno dne 26. 9. 2018

Reza Jooyandeh z Microsoftu oznámil, že je třetí řada Sticky Notes hotová. V těchto dnech se rozjíždí distribuce mimo testovací kanály na zařízení s aktuálně stabilním vydáním Desítek, tj. verze 1803. Zdá se, že nové vydání nástroje pro psaní poznámek na ploše ve starších řadách Windows 10 nezískáte. Na uvolnění upozornil Paul Thurrott.

https://twitter.com/RezaJooyandeh/status/1044362775806394368

Původní článek ze dne 29. 8. 2018

Jedna z aplikací z Windows 10, o které věřím, že má potenciál zaujmout širší publikum (na rozdíl od Malování 3D, jehož cílová skupina je velmi úzká), je nástroj provedení poznámek ve formě barevných virtuálních papírků na ploše.

KL24

Sticky Notes mi ale vždycky připadaly nevytěžené – v roce 2018, kdy je všechno propojené, se moje poznámky nesynchronizují napříč mým zařízeními? Proč? Tenhle nedostatek bude konečně odstraněn.

Sticky Notes 3 přidávají několik nových funkcí Sticky Notes 3 lze považovat za významnou evoluci aplikace (animace: Microsoft)

Microsoft do aktualizačního kanálu Skip ahead, kde již levituje Windows 10 „19H1“, vyslal testovací verzi Sticky Notes 3.0. Pokud se tedy zapojujete do aktivit v rámci programu Windows Insider, můžete si vyzkoušet tyto nové funkce – je jich mnohem víc než jen zmíněná synchronizace (která může sloužit rovněž jako záloha vašich poznámek):

Synchronizace je důležitá i proto, že Sticky Notes umožní časem vstoupit na smartphony. Prý se na tom pracuje.

  • Synchronizace poznámek napříč zařízeními s Windows 10.
  • Poznámky může skrývat, pokud začnete mít na ploše nepořádek, přičemž ke skrytým poznámkám se dostanete skrze hledání – všechny poznámky se sdružují v jednom okně.
  • I lístečky pro poznámky získaly tmavý režim zobrazení, resp. se černá přidala k nabídce barev jednotlivých lístků.
  • Hotové úlohy už nemusíte mazat, nově je lze škrtnout.
  • Byl zlepšen výkon aplikace.
  • Díky jemným úpravám vzhledu poznámky dle Microsoftu vypadají lépe.
  • Nové asistivní funkce zahrnují otevření poznámek nástroji Předčítání, Sticky Notes dále podporují vysoký kontrast, navigaci pomocí klávesnice a kombinují ovládání myší, dotekem a digitálním perem.

Byl pro vás článek přínosný?