Hlavní navigace

Streamování obrazu ze hry je na Steamu nyní dostupné pro všechny

21. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitch má konkurenci – a ne zrovna malou. Valve vybudovalo kolem své herní platformy uživatelskou základnu čítající 100 milionů uživatelů. Tato masa má nově k dispozici funkci pro streamování obrazu ze hry. Zmiňovali jsme se o ní již v prosinci a dnes je již všechno dokončeno, takže si ji můžete rovnou vyzkoušet.

Steam ovšem Twitchi, jehož vlastníkem se v září stal Amazon, nekonkuruje přímo. Valve se drží na osobních počítačích, zatímco Twitch podporuje i herní konzole. Snaží se být všude, aby mu náhodou nevyrostla nějaká konkurence, takže na něj narazíte rovněž na počítačích. Dokonce si s Twitchem propojíte účet na Steamu.

Streamování obrazu ze hry

Chcete streamovat hraní pro své kamarády? Stačí, abyste povýšili Steam na nejnovější verzi. Streamování se zatím stále nachází ve fázi beta. Nemusí být proto úplně spolehlivé a určitě mu chybí pár funkcí. Aktuální možnosti sledování zahrnují samotný Steam a prohlížeče Chrome, Safari a IE 11. V posledním případě ovšem musíte mít Windows 8.

Např. ve Firefoxu si stream zatím kupodivu nepustíte. Ani v IE pod Windows 7. Pokud naopak hodláte vysílat, musíte mít Windows 7, případně Windows 8. Což nebude problém, protože málokdo hraje na starších systémech. Valve přitom plánuje podporovat dokonce – a možná zbytečně, viz statistika používanosti systémů uživatelů Steamu – Windows Vista.

 

A pak nepřekvapivě OS X a Linux. V podmínkách používání stojí, že vysílání nesmíte zneužít k zobrazení pornografického obsahu, filmů, seriálů, diskuzím o pirátění, chatování, hackování nebo dokonce ani o tom, jak zneužít mechanismus ve hře. Nesmíte ani nikomu vyhrožovat, byť byste to mysleli ze srandy. Dalšími body jsou rasismus s a diskriminace.

Jak Valve přijde a to, že pravidla porušujete? Jednoduše vás někdo musí prásknout. Pokud někdo stream nahlásí jako závadný, firma si může a skoro určitě bude nahrávat vaše hraní a pak jej projde. Pokud člověk z Valve dojde k tomu, že jste pravidla porušili, dostanete červenou kartu.

Další vylepšení Steamu

Z dalších novinek v klientu stojí za to vypíchnout zobrazení počtu snímků za sekundu v prostředí Steamu, které lze během hraní vyvolat (Shift+Tab). Program vám také prozradí, na kdy plánuje stáhnout aktualizaci titulu. Na starších procesorech od AMD by se už neměly odmítat spouštět hry využívající 64bitové Steamworks.

KL24

Valva dalo dohromady celou řadu dalších oprav a vylepšení, z nichž se některé týkají výkonu Steamu. Ztratila se též chyba, která uživatelům Linuxu mohla smazat veškerá uživatelská data na disku. Kompletní seznam změn najdete na webu store.steampowered.com.

Zdroj: Valve via GameSpot

Byl pro vás článek přínosný?