Hlavní navigace

Studie: Windows 8 CP používá dvojnásobek lidí co Mac OS X Mountain Lion

27. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O prozatím poslední veřejné ukázce Windows 8 lze říct to, vzbudila přinejmenším rozporuplné reakce. Řekl bych, že celkově převažují (bohužel) ty negativní, ale jde čistě o můj subjektivní dojem. Consumer Preview každopádně vyšel 29. února, čili skoro přesně před dvěma měsíci. (Do dalšího vydání, pojmenovaného Release Preview, zbývá pouhý měsíc.) Buď jak buď, denně tento nehotový systém používají řádově miliony lidí. V celkovém součtu to není kdovíjak mnoho, avšak podle všeho to stačilo k tomu, aby všichni tito uživatelé překonali počet uživatelů konkurenčního Mac OS X Mountain Lion.

Pro upřesnění, ten je prozatím rovněž v testovací fázi, vydání jablečného systému ale připadá již na léto, zatímco Microsoft s Osmičkami přispěchá až na podzim. Oznámen byl přitom pouhých pár dní předtím, než vyšla Windows 8 Consumer Preview. Jak Microsoft, tak Apple uvolnili ukázková vydání svých nadcházejících operačních systémů. A pokud budete věřit číslům od reklamní a analytické společnosti Chitika, Consumer Preview aktuálně používá dvojnásobek lidí ve srovnání s Mountain Lion. Tato číslíčka avšak reprezentují pouze Spojené státy a Kanadu.

 

Data byla nasbírána v období od 13. do 19. dubna. Pro Microsoft vyhlíží docela pozitivně. Chitika rovněž ukázala tabulku s podíly ostatních verzí Windows. Podle nich už Windows 7 dávno převažují na starými Iskpéčky. Celosvětová statistika ovšem vypadá jinak, podíl Windows XP se drží vysoko především kvůli méně rozvinutým regionům.

Studie od společnosti Chitika

Zdroj: Chitica via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?