Hlavní navigace

Surface s Windows 8 bude v hlavní fázi podporován až do 10. července 2017

11. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když si pořídíte hybridní tablet od Microsoftu, dočkáte se poměrně dlouhé fáze všeobecné podpory. Surface vyšel ve dvou verzích. Edice s Windows RT vešla do prodeje již loni na podzim, nikoli však v České republice. Únor se v zahraničí stává odrazovým můstkem pro dražší a vybavenější Surface s Windows 8 Pro. Právě tento tabletopočítač je mnohými uživateli vyhlížen ve větší naději, neboť obsahuje výkonný procesor architektury x86, jenž vám dovolí provozovat desktopové aplikace. Surface RT naproti tomu slouží v podstatě výhradně k používání dotekových aplikací z Windows Store.

Tip: Microsoft bude podporovat Surface nejméně čtyři roky. O Windows RT avšak mlčí

Protože ale obě zařízení obsahují Windows, můžete očekávat poměrně dlouhý životní cyklus. Domnívám se, že při výběru tabletu je tento parametr často přehlížen, jenže Microsoft své systémy podporuje a bude podporovat tradičně dlouho. V listopadu jsme se třeba dozvěděli, že fáze všeobecné podpory bude v případě Surface RT trvat až do 11. dubna 2017. Jak dlouho ale mají být podporována obecně Windows RT, o tom firma nadále mlčí. Surface ve verzi s plnohodnotnými Windows 8 se dočká podobného životního cyklu. Dozvěděli jsme se, že fáze všeobecné podpory vyprší 10. července 2017.

 

Windows po ukončení první fáze vstupují do fáze rozšířené podpory. Podle informací na webu Microsoftu se nicméně tablety Surface žádné takové fáze nedočkají. Mimochodem, fáze všeobecné podpory Surface Pro nesedí se standardním životním cyklem Windows 8. Osmičky budou v hlavní vlně podporovány do 9. ledna 2018. Následně pro ně budou zdarma vycházet jen a pouze záplaty zranitelností, a to až do 10. ledna 2023.

CS24

Zdroj: Microsoft via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?