Hlavní navigace

T-Mobile je stále největší. Mobilních zákazníků má opět přes 6 milionů

12. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Růžový operátor zveřejnil finanční výsledky za první polovinu roku 2016. Celkové tržby mu meziročně klesly o 2,9 % na 12,8 miliardy korun, mobilní služby ale zažil 0,9% růst na 9 miliard. Provozní zisk EBITDA vzrostl o 4,8 % na 5,5 miliardy.

Finanční výsledky T-Mobilu (Q3 2015)

T-Mobile má aktuálně 6 milionů mobilních zákazníků, o 0,2 % více než loni. Přibylo těch s paušálem, naopak ubylo předplacenkářů. První skupina utratí v průměru 355 Kč měsíčně, druhá jen 92 Kč. Každý z šesti milionů zákazníků provolá v průměru 158 minut měsíčně. Kolik prodatují, to T-Mobile neprozradil. Řekl jen, že během půl roku se celkově přeneslo 14 593 terabajtů, což je o 111 % více než před rokem.

 

Tento rok je rokem zásadních změn v naší společnosti. V prvních šesti měsících jsme usilovně pracovali na vytvoření funkční organizační i personální struktury pro bližší spolupráci mezi T-Mobile a Slovak Telekomem a já jsem více než spokojen, že v tak náročném období jsme dosáhli velmi dobrých výsledků,“ říká Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, a doplňuje: „T-Mobile dokazuje, že je spolehlivým a všestranným partnerem jak pro rezidentní, tak firemní zákazníky.

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?