Hlavní navigace

Tablety s ARM přijdou bez zásadních firemních funkcí

1. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ještě před vydáním samotných Windows 8 Consumer Preview vypustil Microsoft brožuru, v níž se píše, že Windows 8 pro ARM nebudou mít některé funkce. Jde o záležitosti, které domácí uživatele nezajímají, což nás pouze vede k potvrzení naší domněnky, že pro firmy budou určená Windows pro x86. ARM bez desktopového režimu naproti tomu zacílí na domácí uživatele. Těm asi nebude chybět vzdálená správa zařízení. Firemní zákazníci tak budou moct zařízení s procesory ARM nasadit leda tam, kde nepotřebují mít nad svým zaměstnancem a zařízením přehled a kontrolu.

Tip: Consumer Preview představen, podívejte se s námi na novinky a do budoucnosti

Bez vzdálené správy nebude mj. možné na dálku instalovat aplikace. S nemožností vzdálené správy se firmy patrně nesmíří, přitom Microsoft stále tvrdí, že Windows 8 se všem přizpůsobí. V tomhle případě ovšem narazí. Pakliže podnikům nebudou tablety postavené na ARM vyhovovat, uchýlí se nejspíš ke konkurenční Intelově platformě, tablety s procesory x86 totiž přijdou také. Tam všechny tyhle dálkové funkce zůstanou. Patrně to má souvislost s desktopem, ten totiž na platformě ARM v podstatě fungovat nebude.

KL24

Microsoft však uvádí alternativu, a sice funkci Windows To Go. Ta má dát firemním zákazníkům bootovací kopii Windows 8 na flash disku. Na dočasné stanici budou mít pracovníci všechny potřebné funkce, které by snad na tabletu s ARM chyběly: bude zde potřebný software, data a nastavení. Firmy si prý mají dále cenit i reputačního systému filtru SmartScreen. Upozornění na otevírání potenciálně nebezpečného souboru ale oceníme všichni. Jisté je to, že tablety na ARM nebudou pro firemní sféru vhodné a funkce Windows To Go představuje pořádný kompromis, na který asi podniky nepřistoupí.

Zdroj: The Verge | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?