Hlavní navigace

Také Huawei a Honor už mají smartphony s minimálními rámečky

9. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphony s minimálními rámečky jsou zřejmě trendem, kterému se všichni přizpůsobí. Své vlajkové lodi bez rámečků již ukázal Samsung, Xiaomi, LG a nedávno i Apple. I mnoho čínských výrobců má takové telefony. Brání se tomu zatím Asus, Lenovo nebo Sony.

Honor nyní poodhalil model Honor 9i a Huawei již brzy ukáže Mate 10. Oba své rámečky také zmenšili téměř na milimetry. V obou případech jde o phablety velké 5,9" (IPS). Vzhledem k častému přeznačování modelů se ale i u Honoru čeká, že zřejmě půjde o mírně předělaný model Mate 10 Lite a jestli se i u nás bude jmenovat stejně je dost nejisté. Například pro Malajsii se dočká jména Huawei Nova 2i.

honor-9i huawei-mate-10

KL24

Vlevo Honor 9i představený pro indický trh (foto: gadgetstouse.com). Vpravo Huawei Mate 10

Nedávno přesunutou čtečku otisků prstů na přední stranu tak čeká stěhování zpět. Huawei si zatím nechává alespoň malé místo na dolní bradě, kam umístil své logo. Hardware by měl zahrnovat procesor Kirin 659 a 64GB úložiště. Duální fotoaparát doplňuje běžná kompletní výbava vlajkových lodí a ne příliš velký akumulátor o kapacitě 3340 mAh. Každopádně jde i o začátek éry jiného poměru stran. Přivítejte 18:9.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.