Hlavní navigace

Také Internet Explorer 10 pro Windows 7 standardně vysílá signál Do Not Track

14. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft své stanovisko nezměnil a Do Not Track automaticky zapíná také uživatelům Windows 7. Tato funkce patří k novinkám desáté řady prohlížeče, který včera vyšel formou ukázky. Majitelé Windows 8 přirozeně mohou Internet Explorer 10 používat již od zahájení prodeje systému. Kontroverzní rozhodnutí Microsoftu očividně nedělá problém, ostatně, samotné Metro je ztělesněním kontroverze.

Že firma ve svém prohlížeči zapíná signál, který serveru říká, že si uživatel nepřeje být sledován, se ovšem nelíbí provozovatelům webů a především poskytovatelům reklamy.

Návod: Jak se vyhnout sledování na webu? Už i Twitter podporuje Do not track

Ti oponují, že nesouhlas musí vyjádřit uživatel a že za něj nikdo rozhodovat nemůže. Microsoft ale dělá všechno pro to, aby za uživatele rozhodl sám. Máte přirozeně možnost, funkci vypnout. Každá mince má dvě strany. Sledování není vždy ke škodě, personalizované reklamy na webu například ruší mnohem méně než upoutávky na produkty, které vás úplně míjí. Do Not Track zákaz sledování nevynucuje, záleží čistě na provozovatelích webů, zda ji hodlají respektovat.

 

Bohužel, naprosto dle očekávání, bude velká část serverů signál Do Not Track z Internet Exporeru 10 jednoduše ignorovat. Redmondští mezitím svůj prohlížeč propagují jako skvělý nástroj na procházení webu, jenž byl stvořen pro dotekové ovládání. Ovšem, stále ho dávají do souvislosti s Windows 8, protože právě Osmičky obsahují dotekové uživatelské prostředí, které obstojí na tabletech, na rozdíl od desktopu ve Windows 7.

Zdroj: IEBlog | Internet Explorer na YouTube

Byl pro vás článek přínosný?