Hlavní navigace

Tchajwanští výrobci budou nabízet levnou konkurenci ultrabooků

8. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, že Intel ohlásil vydání platformy Ivy Bridge nejdříve v červnu letošního roku a existující ultrabooky poháněné předchozí architekturou procesorů Sandy Bridge jsou stále příliš drahé pro to, aby bylo možné uspět, se Tchajwanští výrobci (Asus, Acer, atd.) pouští do vývoje levných "skoroultrabooků". Podle zpráv by se měly začít vyrábět ve druhém kvartálu letošního roku. Cena by se ale měla pohybovat okolo 600 dolarů, což je oproti obyčeným ultrabookům velký cenový skok – současné plnohodnotné ultrabooky se pohybují okolo 1000 USD.

Současné ultrabooky oplývají především nízkou hmotností, relativním výkonem a kovovým kvalitním provedením. To bohužel od levných příbuzných nebudeme moci očekávat. Kvůli nižší ceně může být použit oproti vysokorychlostnímu SSD hybridní, nebo i klasický plotnový disk. Úspora se dotkne i komponent, budeme se tedy muset spokojit s levnější výbavou, jako je horší displej či plastové a obecně méně kvalitní provedení samotného těla notebooku, kloubů displeje apod. Výsledné modely by pak měly být sice tenké a lehké, ale ne až tak, jak si to představuje Intel.

 

Výsledkem tedy bude levný a tenký přenosný počítač velmi podobný ultrabookům, ale v podstatě to bude klasický mobilní třináctipalcový notebook.

Zdroj: Digitimes.com

Byl pro vás článek přínosný?